نبوغ

جی۵ لاین: در سال های جنگ جهانی دوم، فردی به نام « ادوین لند» داشت از دختر کوچک خود عکس می گرفت که ناگهان دخترک پرسید: « چرا برای دیدن هر عکس، باید این همه انتظار کشید؟» این سوال ساده لوحانه و حتی غیر معقول دختر، توجه پدر را به خود برانگیخت. آقای لند که عکاسی علاقه ی فراوانی داشت و تحقیقاتی نیز در این زمینه داشت، با سوال ساده ی دخترش، به فکر فرو رفت. او چنین می اندیشید؛ هر کس یک دست کت و شلوار، یک اتومبیل و یا هرچیز دیگری بخرد، بی درنگ می تواند از آن استفاده کند، چرا باید عکس برداری از این قاعده مستثنی باشد؟ چرا باید روزها و هفته ها، به انتظار ظهور فیلم و چاپ و عکس نوشت؟ آیا امکان دارد که به جای بردن فیلم عکسبرداری شده به لابراتوار عکاسی و صرف ساعت ها، آن ها را در فضایی بسته، در چند ثانیه ظاهر کرد؟ دوستان ادوین، چنین کاری را ناممکن خواندند. شش ماه پس از سوال زیرکانه ی دختر، این معما به طور نظری حل شد و در بیست و ششم نوامبر سال 1948، اولین دوربین پولاروید شصت ثانیه ای، در شهر بوستون امریکا، وادار بازار شد. مردم برای خرید آن در برابر فروشگاه ها جمع می شدند و همین که فروشگاه ها باز می شدند، به داخل حمله می کردند.بارقه ی ذهنی یک کودک موجب اختراع دوربین پولاروید شد. ذهن پاک و بی آلایش کودکان که هنوز غبار تعصبات و باورهای کلیشه ای آن را در بر نگرفته است، همه چیز را صاف و شفاف می بیند. از این رو، در شرایطی که افراد بالغ چیزی را ناممکن می شمرند، آنان درخشش امکانات و فرصت ها را با ذهن پاک و با طراوتشان می بینند. در زمان های گذشته، نبوغ را بازگشتی به دوران کودکی تلقی می کردند. در حقیقت، تععب، در ذهن نوابغ جهان، جایی ندارد و به همین دلیل ذهنشان مستعد خلاقیت و نوآوری است و برای درخشیدن تنها به کار و تلاش پیگیر نیاز دارند. از سوی دیگر، موشکافی بیش از حد و خرده گیری مفرط، ذهن انسان را به رکود و سکون می کشاند. معروف است که مطالعات تحلیلی را پایانی نیست. انسان های فرزانه ای چون هنری فورد، هوندا، والت دیسنی و … تحصیلات رسمی نداشته اند. چه بسا اگر آنان ذهن خود را به نظریه های علمی معطوف می کردند، بی محابا تن به ماجرا نمی سپردند.

جی۵ .کام

برگرفته از کتاب به دنیا آمده ایم تا خوشبخت شویم! نوشته سعید گل محمدی

منبع تصویر:blog  

هر پنجشنبه، یکی از خاطرات ارسالی توسط بازدیدکنندگان منتشر خواهد شد، برای مطالعه سایر خاطره ها به صفحه “لیست خاطره های مثبت” و جهت ارسال خاطره خود به صفحه “ارسال خاطره” مراجعه فرمایید.

برچسب ها: , , , , ,

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Ramin
Ramin
9 سال قبل

نبوغ اشاره به روند استفاده از ایده‌ها برای حل مشکلات و روبرو شدن با چالش‌ها است. شروع یک شرکت جدید یا ساخت هواپیما با کاغذ، گونه‌هایی از نبوغ هستند. بشر از طریق علوم کاربردی به پیشرفت در فناوری دست یافته است. اما همچنان می‌تواند در توسعه اجتماعی سازمان‌ها، نهادها و روابط دیده شود. نبوغ پیچیده‌ترین اندیشه بشری است که منجر به استفاده از فرصت‌ها و رفع مشکلات می‌شود