چرا در اجرای برنامه هایم دچار سستی و تنبلی می شوم؟

مجتبی علوی: سلام آقای مالکی نژاد، من همواره برنامه های خوبی برای تحصیل و زندگی ام پیش بینی کرده و آن ها را روی کاغذ یادداشت کرده و به دیوار اتاقم می چسبانم، همیشه جلوی چشمانم هستند، برنامه های سنگینی هم نمیریزم، واقع بیانه است و می توان با کمی زحمت به آن عمل کرد، اما در اجرای برنامه هایم هیچگاه آنطور که پیش بینی کرده ام، عمل ننموده ام.
فکر میکنم مشکل من تنبلی و سستی در اجرای برنامه هاست، چطور با این تنبلی مبارزه کنم؟
لطفا در این مورد مرا راهنمایی بفرمایید!


مهدی مالکی نژاد: سلام بر مجتبی عزیز

تصور کن سوار دوچرخه ای در حال رکاب زدن هستی، مسیر جاده ای را گرفته ای و در آن مسیر حرکت می کنی. نزدیک مانع ای می شوی، برای لحظه ای و فقط برای لحظه ای تصمیم می گیری. برای اجتناب از برخورد با آن مانع آن را دور بزنی و به راه خودت ادامه دهی. حالا در نظر بگیر اگر آن چند ثانیه کلیدی را غفلت می کردی نتیجه چه می شد؟ یا از مسیر خارج می شدی یا به زمین می خوردی. نکته همین جاست! “همین چند ثانیه کلیدی” همه اهمال کاری ها از همین نقطه شروع می شود. شما آن “چند ثانیه کلیدی” تصمیم می گیری که به کاری غیر از آنچه برنامه ریزی کرده ای بپردازی و یا اصلا تصمیم میگیری که هیچ عکس العملی نشان ندهی. توجه داشته باش که این هم خودش نوعی تصمیم گیری است. در هنگام دوچرخه سواری وقتی به مانع می رسی باید به سمت راست و یا چپ  بپیچی. شاید نانخودآگاه ولی در هر حال تصمیم می گیری فرمان دوچرخه را به سمت راست یا چپ بپیچانی. شاید اگر یک دوچرخه سوار تازه کار باشی حتی برای همین تصمیم هم در روزهای نخست فکر می کنی و تصمیم می گیری.

دقیقا چنین وضعی وقتی شما سوار بر دوچرخه برنامه ریزی تان قرار دارید و دارید به سمت مغزتان حرکت می کنید حاکم است! یک هدف خوب، یک برنامه خوب ولی یک نتیجه بد! چرا؟!! چون وقتی سوار بر این دوچرخه اید، لحظه لحظه در حال تصمیم گیری هستید و مهمتر از آن “لحظه های کلیدی”ای وجود دارند که سرنوشت شما در رسیدن به هدفتان را رقم می زنند. مانعی در سر راهتان سبز می شود. مثلا برنامه ریزی کرده ای که راس ساعت 9 صبح به سراغ درس فیزیک بروی. ساعت به نزدیکی 9 رسیده ولی شما پای تلویزیون نشسته ای و در حال تماشای یک برنامه جذاب هستی. با خودت می گویی:”عجب برنامه خوبیه! حیفه از دست بدمش. وقتی برنامه تمام شد طبق برنامه ریزی عمل می کنم.” شما چه بخواهی و چه نخواهی الان در موقعیت “لحظه کلیدی” قرار گرفته ای، چه بخواهی چه نخواهی باید”تصمیم” بگیری و در همین لحظه است که شما تصمیم می گیری که “فرمان دوچرخه تان”را در مواجهه با این “مانع” یعنی “لذت یک فیلم جذاب” به کدام سو بچرخد. آیا اجازه می دهی برنامه تان با این مانع برخورد کند و متوقف شود و یا “آگاهانه و مسئولانه” مسیر برنامه را ادامه می دهی؟ البته اگر چنان به برناه ریزی در زندگی عادت کنی که بسیاری از این تصمیمات را حتی غیرآگاهانه خود بخودی بگیری به یک آدم خوشبخت تبدیل شده ای. درست مثل دوچرخه سواری که بسیاری از موانع و “همراهی با پیچ و خم جاده” را اتوماتیک وار انجام می دهید، شما نیز چنین خواهی شد!

و اما چند توصیه برای موفقیت در مواجهه با اهمال کاری در هنگام اجرای برنامه:

1- مسئولیت تصمیم های خودت را بپذیر: این شما و تنها شما هستید که تصمیم می گیری در مسیر باشی یا از مسیر خارج شوی.

2- نسبت به تصمیمات “لحظه کلیدی تصمیم گیری” خودآگاه باش. در حقیقت حواست باشد که چه بخواهی و چه نخواهی در حال “تصمیم گیری” هستی.

3- اگر جی پنجی هستی پیشنهاد می کنم چند جی برگ “الهام بخش” برای خودت بنویسی و در لابه لای جی برگ هایت بگذاری. جی برگ هایی مثل: من بهترین تصمیم را در “لحظه کلیدی” می گیرم. من در لحظه کلیدی “نتایج تصمیماتم” را می پذیرم.

جی5 لاین . کام
نویسنده: مهدی مالکی نژاد

هر سه شنبه، آقای مهدی مالکی نژاد با انتشار متنی به سوالات ارسالی شما پاسخ خواهند داد، جهت ارسال سوالات خود به صفحه “بپرسید!” مراجعه فرمایید!

برچسب ها: , , , , , , , , ,

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest
267 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ساره
11 سال قبل

سلام اقای مالکی نژاد . من هر روزسایت شما را می خوانم . یک کتابخانه دارم پر از کتابهای موفقیت. کتاب دعای کاترین پاندر هر دو جلد و کتاب قدرت عشق او و هزارتا کتاب دیگه همه را خواندم همه را نت برداشتم و از وقتی چی 5 خریدم جی 5 نویسیشون هم میکنم 40 سالمه 20 ساله که من این کتابهای موفقیت را می خرم و می خونم توی خانواده از این بابت مشهور مشهور شدم می تونم یک کتاب چندصد صفحه ای در مورد راههای موفقیت با جملات زیبا براتون بنویسیم اما در چهل سالگی هنوز نتونستم به… بیشتر بخوانید

محمد
محمد
11 سال قبل
پاسخ به  ساره

آقای ساره به نظر من شما یکم تو تصمیم گیری هات ضعیف هستی ! به بیان ساده تر شما اراده ی کافی نداری ! یعنی تصمیم می گیری کاری رو انجام بدی ولی به اون هدفت ایمان نداری ، همین باعث میشه اراد ه ی کافی رو تو انجام کارات نداشته باشی !

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس
11 سال قبل
پاسخ به  ساره

😀 😀 😀

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس
11 سال قبل

:laugh: :laugh: :-* :-* 😎 ?:-) :yes: :yes: :yes: :no:

zahra alizadeh
zahra alizadeh
9 سال قبل

تورو خدا کمکم کنید کم مونده واسه مهر و :من هنوز نمی دونم چطوری درس بخونم خواهش میکنم کمکم کنید اگه کمکم کنید واقعا مممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممنوم :pain: :inlove: :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Esfandiar
Esfandiar
11 سال قبل
پاسخ به  ساره

می خواهم پاسخ فردی به نام ساره را بدهم خدمت شما دوست عزیز این که آرزوها و خواسته های شما عینیت پیدا نمی کند در خواسته های شما نیست در مهم ترین کار بعد از آن است یعنی اقدام و حرکت . این که بشینیم هی کتاب بخوانیم فقط به اطلاعات عمومی مان مطالبی را اظافه می کنیم در مورد نوشته های آقای مالکی نژاد هم همین طور نباید صرفا خواندن باشه. علت این که برخی از آدم ها که به کاینات و این داستان ها اعتقاد ندارند ولی موفق هستند به این خاطر است که بعد از درخواست شان… بیشتر بخوانید

Navid
Navid
11 سال قبل
پاسخ به  ساره

……………………………………………………………………………………………………………………….. سلام ساره خانم…با خوندن کامنت شما مطالبی به ذهنم رسید که بیان میکنم،البته باعرض پوزش از همه دوستان بعضا آقایان بزرگواری که در زمینه ی موفقیت وغیره کارمیکنند درحال حاضر با پرداختن به بحثی کلی به نام”موفقیت”،سرابی از زندگی در این دنیای مادی را برای ما متصور میشوند و ازاین راه البته به گمشده ی دیرینه شان یعنی “پول وشهرت” میرسند… به نظر بنده دوای کارشما این است که کمی نسبت به دنیای اطرافتان واقع بین تر باشید وهر مسئله ای را در جایگاه خود بررسی و حل بفرمایید.مثلا مشکل “کار” ،”ازدواج”و”نداشتن تحصیلات عالی”سه مقوله ی کاملا جدا از… بیشتر بخوانید

Navid
Navid
11 سال قبل
پاسخ به  ساره

……………………………………………………………………………………………………………………….. با خوندن کامنت شما مطالبی به ذهنم رسید که بیان میکنم،البته باعرض پوزش از همه دوستان بعضا آقایان بزرگواری که در زمینه ی موفقیت وغیره کارمیکنند درحال حاضر با پرداختن به بحثی کلی به نام”موفقیت”،سرابی از زندگی در این دنیای مادی را برای ما متصور میشوند و ازاین راه البته به گمشده ی دیرینه شان یعنی “پول وشهرت” میرسند… به نظر بنده دوای کارشما این است که کمی نسبت به دنیای اطرافتان واقع بین تر باشید وهر مسئله ای را در جایگاه خود بررسی و حل بفرمایید.مثلا مشکل “کار” ،”ازدواج”و”نداشتن تحصیلات عالی”سه مقوله ی کاملا جدا از همند. در… بیشتر بخوانید

سید سجاد
سید سجاد
10 سال قبل
پاسخ به  ساره

سلام علیکم
شاید حکمت نیست شما به آرزوهاتون برسید
هیچگاه باور نمیکنم خدا به ما بگوید :نه!!!
خدا سه گزینه دارد:
۱ :آری،
۲ :باشه ولی الان نه،
۳ :ولی من پیشنهاد بهتری برایت دارم، …. فقط صبور باش….
کلید موفقیت شما در دست بنده ست و اونو به شما میدهم،امیدوارم بتونید به خوبی ازش استفاده و نگهداری کنید….
کلید؛ذکر زیاد بگید و صلوات زیاد بفرستید…
و شاه کلید این موففیت هم”نماز اول وقت است

fateme_m69
fateme_m69
9 سال قبل
پاسخ به  ساره

azizam donya yektaparai afarie shod ghinesham .begoo hich boti nist hata elm /osbat biyandish ama asiresh na.begoo harchi khda khast

علی
علی
11 سال قبل

واقعاَ که مفید است من خیلی استفاده بردم ممنون اززحمات آقای مالکی نژاد آقا اجری تان با خدا

مرجان
مرجان
11 سال قبل

چه بخواهی چه نخواهی در حال تصمیم گیری هستی … این نکته ی خیلی بزرگیه برای تامل به ویژه آدم هایی شبیه من و خود ِ من! که از تصمیم گیری به هر دلیلی فرار می کنند ، من به خاطر کمال گرا بودنم همیشه دچار تعویق تصمیم هستم ، بسیار خوشوقت شدم که این پست شما رو خوندم 🙂 درست در مواقعی که فکر می کردم تصمیم گرفتن را به بعد موکول کرده ام داشته ام تصمیم می گرفتم ، یعنی در عین تصمیم نگرفتن تصمیم گرفته بودم که تصمیم نگیرم … به نظر پیچیده اما بسیار ساده است… بیشتر بخوانید

رضا زاده
رضا زاده
11 سال قبل

سلام عرض ادب وخسته نباشید !چطورمیتوانیم بالای خود اطمینان داشته باشیم که نظربه برنامه که می ریزیم طبق همان برنامه کارهای خود راتنظیم کنیم لطفآ به من یک مشوره قانع کننده بدهید.

مهدي نمكي آبشوري
مهدي نمكي آبشوري
11 سال قبل

خانم قرباني از بابت جدول ممنون.اگه لطف كنيد طرز استفاده اش هم بهم بگيد كه چطوريه ممنون ميشم